София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТРАГЕДИЯ: Мъж уби жена си и детето си

Последва неуспешен опит за самоубийство

5 годиниКрими 9 Боряна Райчева

Трагедия в София - мъж уби приятелката си и едногодишното си дете, след което направи неуспешен опит да се самоубие.

Драмата се разигра в понеделник вечерта, в столичния квартал „Надежда“, където мъжът, простреля 23-годишната си приятелка. Той работил като охранител и притежавал законен пистолет. Тялото на младата жена е открито от нейната майка около 18.30 часа. Жената незабавно подала сигнал в полицията. Мъжът, който избягал с детето им, бе обявен за издирване.

По-късно снощи едногодишното момиченце и 26-годишният мъж бяха открити на бензиностанция в Долни Богров. Бебето е докарано в „Пирогов“ в кома. То е починало тази нощ, след като е било простреляно в главата от собствения си баща. Лекарите са се борили за живота му цяла нощ.

Бащата е в тежко състояние, но без опасност за живота. Не е криминално проявен.

Според една от неофициалните версии за престъплението, мъжът първо е убил майката на детето в жилището й, след това е закарал бебето извън града, когато полицията ги е открила е прострелял дъщеря си и е направил опит за самоубийство

Седмица преди убийството мъжът и жената са се скарали. Причината за скандала не е ясна. Мъжът е напуснал апартамента, в който са живеели заедно. Никой от съседите не е чул изстрели.