София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Трагедията в Кемерово е ритуално убийство?

Според руски бизнесмен децата са пренесени в жертва за Пасха

6 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Трагедията в мола Зимна череша в град Кемерово е ритуално убийство на деца. Такова е мнението на руският предприемач Артьом Никифоров, което той публикува във Фейсбук.

„Има много въпроси. Не вярвам, че това е съвпадение. Тази трагедия се случи в навечерието на еврейския празник Пасха“, каза Никифоров и подчерта, че около празника са се случвали и други руски бедствия.

"Кога нашият народ ще се отърве от еврейската наркотична зависимост? Нима трябва да се повтори още една трагедия, като тази в мола "Зимна вишна"? Това бе ритуално убийство на деца, които бяха пренесени в жертва в навечерието на техния празник Пасха“, заявява мъжът в клипа си.

Руските власти все още разследват какво точно е причинило пожара, сочейки, че стандарти за пожарна безопасност и корупцията са причина за това. Според разследващите, пожарните изходи на театъра са били незаконно блокирани, системата за обмен на съобщения е била включена, алармената система е била счупена и децата са били заключени в киното. Президентът Владимир Путин, който беше преизбран този месец, обеща, че лицата, отговорни за "криминалната небрежност", ще бъдат наказани.

Припомняме, че 64 души, сред които 41 деца, умряха при пожар в киносалоните в Сибирския град Кемерово в неделя.