Гледай
на живо

Тренд: ГЕРБ води пред БСП с 1,1 % за предстоящия евровот

Съдбата на ВМРО се решава

Тренд: ГЕРБ води пред БСП с 1,1 % за предстоящия евровот Стабилизация на ГЕРБ и частично възстановяване на подкрепата от скандалите с апартаментите. Минималн... thumbnail text

Стабилизация на ГЕРБ и частично възстановяване на подкрепата от скандалите с апартаментите. Минимална преднина на основната управляваща партия пред БСП. Три партии със сигурно представителство в Европейския парламент. ВМРО остава на ръба на бариерата. Това показва национално представително проучване на Изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”.
Възстановяването на ГЕРБ е минимално, но все пак достатъчно, за да получат лека преднина пред БСП, като разликата през този месец между двете основни партии е в рамките на 1,1%.
ДПС твърдо запазва третата си позиция с 12,8%. ВМРО остава на четвърта позиция, точно на ръба на бариерата, за да изпрати депутат в Европейския парламент (5,8%).

Проучването е национално представително на изследователски център „Тренд“ по поръчка на „24 часа“. Проведеное в периода 11-17 май 2019 г. с 1007 ефективни интервюта с граждани над 18-годишна възраст.