София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Трето удължаване на разследването срещу Местан

При катастрофата загина 6-месечно бебе

4 годиниПравосъдие 5 Боряна Райчева

За трети път удължават срока за разследването срещу Лютви Местан за причиняване на смърт по непредпазливост. Очакванията са прокуратурата да внесе обвинителен акт в съда след два месеца, това съобщиха от Окръжна прокуратура-Кърджали.
 
Срокът на второто удължаване изтече на 14 юни. По думите на прокурор Делчева, занимаваща се със случая,  причината за отлаганията са, че не са готови изводите по автотехническата експертиза, постановена по делото.
 
Припомняме, че  Лютви Местан беше участник в катастрофа на пътя за „Маказа”. Според държавното обвинение, докато управлявал колата си, той отнел предимството на друг автомобил и последвал сблъсък. В другата кола пътувало семейство с две деца. При инцидента загина 6-месечно бебе, а родителите му бяха ранени. 
 
Местан твърди, че няма вина за случилото се, че не е отнемал предимство и че отговорността за случилото се  е на шофьора на другата кола, който бил карал тврърде бързо.