София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТРИ КОНФЕРЕНЦИИ ЗА ЕНЕРГИЙНИЯ СЕКТОР ЩЕ ИМА ДНЕС В СОФИЯ

ЩЕ СЕ ОБСЪЖДАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ЕНЕРГЕТИКАТА У НАС

8 годиниТехнологии 2 Боряна Райчева

На три конференции ще бъдат обсъждани проблемите в енергетиката и политиките в сектора.
Конференция на тема „Европейският енергиен съюз – въздействие и последици за гражданското общество в България“. Тя е организирана от Икономическия и социален съвет и Европейския икономически социален комитет. Ще бъде обсъдена ролята на България в Общността и в частност енергийния сектор на страната.
Друга конференция на такава тема организират „Капитал“, Българската енергийна борса и Фондацията за развитие на информационното общество. На нея ще бъде дискутирана либерализацията на пазара. Участниците ще коментират и новите тенденции в сектора.
Международна конференция „От отпадъци към енергия, технологии, проекти“ организира Българският енергиен и минен форум. Целта е представителите на бизнеса и на общините да се запознаят с новите възможности и технологии, които енергийното законодателство стимулира.