Гледай
на живо

Три случая на морбили са установени в София

И трите лица не са имунизирани

Три случая на морбили са установени в София Три случая на морбили са установени в София, съобщи Министерството на здравеопазването. Става въпрос... thumbnail text

Три случая на морбили са установени в София, съобщи Министерството на здравеопазването. Става въпрос за 2-годишно дете и майка му, която е на 19 години. Те живеят в кв. "Христо Ботев".

Те са хоспитализирани в Инфекциозна болница. Към момента няма данни същите да са пътували в чужбина или да са имали контакти със заразени от района на Благоевград, където са установени най-много случаи на болни от морбили.

Столичната регионална здравна инспекция съобщи още, че на същия адрес, на който са живеели майката и детето, е пребивавало и 9-месечно бебе от село Костенец, което е с клинична картина на морбили. То е настанено в Инфекциозна болница.

Заразените с морбили не са били имунизирани. В момента здравните власти издирват хора, с които тримата са имали контакти.

Към днешна дата Министерството на здравеопазването е информирано за общо 27 случая на хора с клинична картина на морбили.