Гледай
на живо

Тръмп е освободил началника на секретната служба на САЩ

След 40 години служба

Тръмп е освободил началника на секретната служба на САЩ Американският президент Доналд Тръмп е освободил ръководителя на американската секретна служба Рандо... thumbnail text

Американският президент Доналд Тръмп е освободил ръководителя на американската секретна служба Рандолф Аллес. В официалния доклад на Белия дом се отбелязва, че генералът е работил отлично. Аллес напусна поста по-малко от ден след като Вашингтон обяви оставката на неговия пряк ръководител, американския секретар по вътрешна сигурност Кирстен Нилсен.

„Ръководителят на американските тайни служби Рандолф Аллес е свършил отлична работа в агенцията през последните две години и президентът му е благодарен за почти 40-годишната си служба в нашата страна. Г-н Аллес скоро ще напусне длъжността си ”, се казва в изявление на Белия дом.

В същото време името на неговия наследник вече е известно. Оказа се, че това е активният член на специалните служби Джеймс Мъри, който ще започне работа на новата позиция през май.

Една от основните задачи на Тайните служби е защитата на високопоставени държавни служители, включително ръководителят на Белия дом. В същото време агенцията е подчинена на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ.