Гледай
на живо

Тръмп е загубил повече от 1 млрд. долара за 10 години

Става дума за периода 85-94г.

Тръмп е загубил повече от 1 млрд. долара за 10 години Американският президент Доналд Тръмп е загубил 1,17 милиарда долара за десет години - от 1985 до 199... thumbnail text

Американският президент Доналд Тръмп е загубил 1,17 милиарда долара за десет години - от 1985 до 1994 година, съобщава The New York Times.
Публикацията се позовава на източник, който има легален достъп до непубликуваните досега федерални данъчни документи на американския лидер. Тръмп е понесъл такива загуби в основната си дейност - хотели, казина и жилищни имоти. Отбелязва се също, че за осем от тези десет години Тръмп е успял да избегне плащането на данък върху доходите.
Изданието напомня, че по време на предизборната кампания Тръмп е говорил като бизнесмен, който есам е постигнал всичко. Той описва трудностите, възникнали в бизнеса му, като следствие от рецесията, започнала през 1990 година.
Така през 1990 г. и през 1991 г. Тръмп претендира за загуба в размер на над 50 млн. долара, което е два пъти повече от всеки друг индивидуален предприемач по това време. Въпреки това, вестникът заключава, че проблемите в неговата бизнес империя са започнали много по-рано. През 1985 г. той е обявил загуба от 46,1 млн. долара.
По-рано Министерството на финансите на САЩ отказа на конгреса достъп до данъчните декларации на президента Доналд Тръмп. Белият дом също отказа да изнесе информация относно данъчната декларация на Тръмп за демократите.