София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп настоява, че няма таен сговор с Русия

Трябваше да уволня Флин, тъй като излъга ФБР, заяви американският президент

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Доналд Тръмп отхвърли твърденията за  таен сговор между неговия предизборен щаб и руски официални лица, съобщават американските медии. Той отново настоя, че е нямало "абсолютно никаква колаборация" с Русия в навечерието на президентските избори в САЩ през 2016 г., въпреки че бившият съветник по националната сигурност Майкъл Флин се призна за виновен, че е лъгал ФБР за контактите си с представители на Русия, включително с бившия посланик на Москва в САЩ Сергей Кисляк. Флин пледира виновен по време на изслушване във връзка с обвиненията срещу него. Той заяви, че е готов да сътрудничи на специалния прокурор Робърт Мюлър и да свидетелства в разследването на предполагаемата намеса на Русия в американските президентски избори и добави, че е бил накаран от Тръмп да комуникира с руснаците.

В тази връзка американският държавен глава коментира, че "не е притеснен" от това, което Флин ще каже по време на свидетелските си показания.

"Трябваше да уволня генерал Майкъл Флин, тъй като той излъга вицепрезидента и ФБР. Той се призна за виновен по обвиненията в лъжи. Това е тъжно, тъй като действията му бяха законни. Нямаше нищо за криене", написа Доналд Тръмп в Twitter.  Американският президент  продължава да вярва, че Майкъл Флин не е извършил нищо незаконно в преходния период между изборната победа на Тръмп и влизането му в Белия дом.  "Генерал Флин излъга ФБР и животът му беше унищожен, а Хилари Клинтън излъга много пъти и нищо не се случи с нея. Проблеми в системата или просто двоен стандарт?", коментира Тръмп в Twitter.