София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тръмп остави автограф на стената с Мексико

"Стената, която се изгражда, е от световна класа"

пропускане
4 годиниЛюбопитно 4 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп постави автограф на стената на мексиканско-американската граница. Ръководителят на Белия дом дойде в граничния град Сан Диего, за да провери процеса на издигане на ограда.

Държавният глава и служителите на реда отговориха на въпроси на журналисти точно на строителната площадка, където се работи по изграждането на деветметрова стена. След пресконференцията по искане на един от строителите Тръмп сложи автограф върху камък, забит в земята със специален маркер. Служители, придружаващи президента, последваха примера му.

Президентът каза на репортери, че стената, която се изгражда, е от "световна класа", при изграждането й се използват циментови и арматурни пръти.

"Скъпо е, но е необходимо", подчерта Тръмп. Той добави, че по искане на правителството на САЩ 20 професионални катерачи са се опитали да се изкачат на стената, но нищо не се е получило.

По време на кампанията за президентските избори през 2016 г. Тръмп обеща на своите привърженици да провежда по-строга имиграционна политика, както и да засили граничния контрол. Той е убеден, че нелегалните имигранти са престъпници.