София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тръмп отговори на клеветите за посегателство

Клинтън изфабрикувала обвиненията

7 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Той нарече тези жени „болни лъжкини“, търсещи пари или слава, и определи обвиненията като изфабрикувани от опонентката му от Демократическата партия Хилари Клинтън и медии.

С предизвикателен тон милиардерът отбеляза на предизборния си митинг вчера, че нито една от жените не е достатъчно привлекателна, за да заслужи неговото внимание.


Кандидатът на републиканците за вицепрезидент Майк Пенс обеща партията да представи скоро доказателства, че жените лъжат и Тръмп е невинен.


Преди дни четири жени обвиниха Тръмп в сексуални посегателства. На 12 октомври „Ню Йорк таймс“ публикува материал, в който цитира думите на две от тях – Джесика Лийдс и Рейчъл Крукс, че републиканският кандидат се опитвал да ги опипва и целува.

NBC съобщи за други две жени, които са отправили публично обвинения срещу милиардера. Наташа Стойноф, публицист от български произход, работеща за списание „Пийпъл“, публикува материал, в който твърди, че през 2005 г. бизнесменът е опитал да я целуне по време на интервю. Нито една от жените не се е обърнала към полицията. Споделили само със семействата си, приятели и колеги.

След предишния скандал с Тръмп, когато изрече запис с негови вулгарни изказвания, той твърдеше, че в миналото си е позволявал свободни изказвания за жените, но никога не е стигал по-далеч.

За обвиненията в сексуално посегателство той заяви, че „са абсурдни, нелепи и не отговарят на истината, здравия разум и логиката“.

Тръмп също така замеси в историята и мексиканския милиардер Карлос Слим, като го обвини, че се опитва да помогне на Клинтън да спечели изборите чрез връзките си в „Ню Йорк таймс“.

Въпреки това, обвиненията не спират и още две жени обвиниха Тръмп в посегателство.

Всички тези скандали неминуемо се отразиха на кандидатурата на милиардера.
Според проучване на общественото мнение на института „Ипсос“ за Ройтерс той вече изостава със 7% от Хилари Клинтън. През последната седмица на август подкрепата за двамата водещи кандидати бе приблизително равна.