София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп отказа на „Тайм“ номинация за личност на годината

Списанието ще публикува името на победителя за 2017 на 6 декември

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърди, че е отклонил оферта на американското списание "Тайм" да го обяви за втора поредна година за личност годината, предадоха световните агенции. Очевидно Тръмп е бил обиден, че списанието е поставило някои условия, отбелязва АФП.

"Списание "Тайм" се свърза с мен, за да каже, че вероятно ще бъда посочен за мъж (личност) на годината, като миналата година, но трябваше да дам съгласието си за интервю и фотосесия", написа в Туитър Тръмп. "Казах, че вероятно това не е достатъчно и отказах. Мерси все пак!", допълни той.

В отговор от списанието също писаха в Туитър: "Президентът греши за нашия начин да избираме личност на годината. Тайм не коментира избора си преди публикуването му, което е на 6 декември".

Сп. "Тайм" всяка година определя личност на годината. Това е личност, която е белязала най-силно отминалата година, било то за добро или за лошо. Тръмп бе личност на 2016 г. и тогава бе представен като "Президент на разделените американски щати". Списанието обявява личност на годината от 1927 г. Победителят се избира от редакцията на изданието, като се взима предвид и гласуване на читателите. Личността на 2017 г. ще бъде обявена на 6 декември.