София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп отменил срещата си с Путин на форума Г-20

Причината е кризата Москва-Киев

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че заради кризата в Украйна отменя срещата си с руския си колега Владимир Путин на форума на Г-20.

Тръмп се надява да се срещне с Путин, когато бъде намерено решение на ситуацията.

До момента Кремъл не е получил официална информация за намерението на американския президент, предаде ТАСС, като цитира прессекретаря на руския държавен глава Дмитрий Песков.
Той подчерта, че Путин не е променял плановете си за участие в започващата утре в Буенос Айрес двудневна срещата на върха на Г-20.

"Летим за Аржентина. Досега видяхме само туит и медийни съобщения (за отмяната). Официална информация нямаме", посочи представителят на Кремъл.

Той отбеляза, че ако Тръмп действително е отменил срещата си с Путин, руският президент "ще има няколко допълнителни часа в програмата си за полезни срещи в кулоарите" на форума.

Междувременно задържаните от Русия украински моряци бяха прехвърлени в затвор в Москва, предаде днес Франс прес, цитирайки двама от адвокатите на моряците. "Те са прехвърлени в затвора Лефортово в Москва", заяви адвокатът Джемил Темишев.

По-рано украинският президент Петро Порошенко заяви, че правителството на страната ще наложи ограничения на руски граждани в отговор на задържането на три украински военни кораба и техните екипажи, предаде Асошиейтед прес.

Порошенко написа в Туитър, че въведеното тази седмица за период от един месец военно положение в някои части на Украйна няма да ограничи пътуванията, тегленето на пари или покупката на валута от украинците, но спрямо руските граждани ще има някои ограничения.