Гледай
на живо

Тръмп покани украинския президент на визита

Все още не е ясно кога Зеленски ще посети САЩ

Тръмп покани украинския президент на визита Новият президент на Украйна Володимир Зеленски е получил официална покана за визита във Вашингтон. П... thumbnail text

Новият президент на Украйна Володимир Зеленски е получил официална покана за визита във Вашингтон. Поканата идва от американския президент Доналд Тръмп. Все още не е ясно кога Зеленски ще посети САЩ. Според неофициални данни, срещата ще е между август и септември тази година.

Зеленски благодари за поканата, която бе отправена, докато закона за засилване на поддръжката за Украйна, представен в Камарата на представителите на американския Конгрес.

Администрацията на президента Тръмп съобщи, че този проект е важна част от стратегическото партньорство между двете държави. Чрез него се предвижда да се засили отбранителната способност на бившата съветска република.

Украински медии съобщиха, че една от темите, които двамата президенти ще обсъждат се отнася до уреждането на конфликта в Донбас. Също така ще разговарят за бизнес проекти. Основната дискусия обаче ще се съсредоточи върху въоръжаването на Украйна, увеличаване на отбранителната способност, както и противодействие на евентуални кибератаки.