Гледай
на живо

Тръмп посети ранените при стрелбата във Флорида

Губернаторът на щата иска оставката на директора на ФБР

Тръмп посети ранените при стрелбата във Флорида Американският президент Доналд Тръмп беше на свиждане на ранените при стрелбата във Флорида в болниц... thumbnail text

Американският президент Доналд Тръмп беше на свиждане на ранените при стрелбата във Флорида в болницата, в която се лекуват, съобщи АП. С него беше и първата дама Мелания Тръмп.

В болницата в Помпано бийч Тръмп разговаря с лекарите и сестрите и им благодари за грижите, полагани за ранените. След това Тръмп и Мелания посетиха местната канцелария на шерифа, където също изрази благодарност за действията на властите. „Каква чудесна работа сте свършили, надявам се, че ще бъдете възнаградени за това, защото го заслужавате“, е казал американският президент пред органите на реда.

Припомняме, че 19-годишният Никълъс Круз откри огън в гимназията, от която е бил изключен и уби 17 души, повечето от тях деца. Той призна, че е извършил атаката и ще бъде обвинен за 17 убийства.

Преди време в Ютюб Круз бил написал, че иска да стане "професионален стрелец в училище". От тогава е бил в полезрението ФБР, които обаче не са предприели никакви действия.

Губернаторът на Флорида Рик Скот заяви, че директорът на ФБР трябва да подаде оставка, а главният прокурор Джеф Сесионс е разпоредил проверка по оплакване от „неуспехите“ на агенцията, съобщи Би Би Си. Сесионс твърди, че провалът на ФБР е довел до трагичните последици.

Директорът на ФБР Кристофър Уре заяви, че Бюрото все още разследва фактите. „Ангажирал съм се да стигна до дъното на тази ситуация“, казва Уре.