София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тръмп посети ранените при стрелбата във Флорида

Губернаторът на щата иска оставката на директора на ФБР

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Американският президент Доналд Тръмп беше на свиждане на ранените при стрелбата във Флорида в болницата, в която се лекуват, съобщи АП. С него беше и първата дама Мелания Тръмп.

В болницата в Помпано бийч Тръмп разговаря с лекарите и сестрите и им благодари за грижите, полагани за ранените. След това Тръмп и Мелания посетиха местната канцелария на шерифа, където също изрази благодарност за действията на властите. „Каква чудесна работа сте свършили, надявам се, че ще бъдете възнаградени за това, защото го заслужавате“, е казал американският президент пред органите на реда.

Припомняме, че 19-годишният Никълъс Круз откри огън в гимназията, от която е бил изключен и уби 17 души, повечето от тях деца. Той призна, че е извършил атаката и ще бъде обвинен за 17 убийства.

Преди време в Ютюб Круз бил написал, че иска да стане "професионален стрелец в училище". От тогава е бил в полезрението ФБР, които обаче не са предприели никакви действия.

Губернаторът на Флорида Рик Скот заяви, че директорът на ФБР трябва да подаде оставка, а главният прокурор Джеф Сесионс е разпоредил проверка по оплакване от „неуспехите“ на агенцията, съобщи Би Би Си. Сесионс твърди, че провалът на ФБР е довел до трагичните последици.

Директорът на ФБР Кристофър Уре заяви, че Бюрото все още разследва фактите. „Ангажирал съм се да стигна до дъното на тази ситуация“, казва Уре.