София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тръмп: Заслужавам да се срещна с моя обвинител

Половината американци подкрепят импийчмънт на президента

4 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в неделя, че иска да се срещне със сътрудника на разузнаването, който е написал жалбата за телефонния му разговор през юли с украинския президент Володимир Зеленски, предадоха информационните агенции, цитирани от БТА.

"Като всеки американец, аз заслужавам да се срещне с моя обвинител, особено когато този обвинител, така нареченият "разобличител", е представил един безукорен разговор с чуждестранен лидер по изцяло некоректен и лъжлив начин", написа Тръмп в Туитър.
В серия от туитове американският президент поиска да се срещне с всички източници, които са предоставили информация на разобличителя.

Тръмп поиска също конгресмен Адам Шиф (демократ от щата Калифорния), който е председател на комисията по разузнаване в Камарата на представителите, да бъде разпитан за измама и държавна измяна.
„Този човек шпионирал ли е президента на САЩ?", попита в туит Тръмп и допълни: "Сериозни последици".

Разобличителят е от средите на американското разузнаване, но неговата или нейната самоличност до момента остава неизвестна.

Междевриминно проучване показа, че повече от половината американци се обявяват за импийчмънт на президента Доналд Тръмп.