Гледай
на живо

Турция влиза в предградията на Африн

Първа операция в населено място ще проведе армията на Ердоган

Турция влиза в предградията на Африн Въоръжените сили на Турция в края на седмицата ще започнат първата си мащабна операция в градски усл... thumbnail text

Въоръжените сили на Турция в края на седмицата ще започнат първата си мащабна операция в градски условия в предградията на Африн, предава ТАСС, цитирана от Фокус. Руската агенция се позовава на местни медии.
Турската армия заедно с отрядите на „Сирийската свободна армия“ в рамките на започналата на 20 януари операция „Маслинова клонка“ взеха под свой контрол повече от 420 кв. км. територия около Африн. Военните са се приближили до двата стратегически важни населени пункта Раджо и Джиндерес северозападно и югозападно от Африн съответно. Именно не тези два града в края на седмицата трябва да започне мащабната операция по прочистване, в която ще участват армейски и прехвърлени от Турция полицейски части.
До момента ВС на Турция и ССА основно поемаха под контрол селски райони. Операцията в Раджо и Джиндерес, както планира командването, ще продължи около седмица. Турските медии отбелязват, че 80% от населението е напуснало градовете. Те имат стратегическо значение за постигането на основната цел на операцията – обкръжението и прочистването на Африн.