София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ТВ7 ОПИТВА ДА СМЕНИ СОБСТВЕНОСТТА И РЪКОВОДСТВОТО СИ

БИВШ ИЗДАТЕЛ НА „ДУМА“ СРЕД НОВИТЕ ДИРЕКТОРИ?

9 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Опит за смяна на собствеността и ръководството искат от ТВ7 и „Нюз 7“. Предложението, отправено от медията в Търговския регистър, е замяна на досегашната „Краун медиа“ с „Прайммедия“, собственост на бизнесмена Асен Асенов. Асенов е и сред имената, влизащи по идея в досегашния борд на директорите. Другото лице в ръководството, предложено от телевизията, е бивш издател на в. „Дума“ - Николай Малинов.
По данните от искането в Търговския регистър, имената на Емил Кошлуков и Кирил Благоев остават в историята на шефските позиции в медията. В „Нюз 7“ се предлага към издателя на „Дума“ и собственик на „Прайммедия“ в ръководството да се добави Джон Ханик. Чужденецът се чу в миналото като представител на инвеститорите в телевизията.
Опитът на медията за смяна на собственик и директорите обаче претърпя провал след като от Агенцията по вписванията отказаха да направят промяната в „Нюз 7“. Засега се очаква решението на институцията по бъдещето на ТВ7, но се очаква то да последва съдбата на новинарския канал.
Припомняме, че сенките около собствеността на медията бяха надвиснали за дълго над ТВ7. Дълговете на телевизията към КТБ за малко не доведоха до закриването й, а ръководството, обявено по Търговски регистър, така и не излезе с коментар или отговорност по случая. След полицейски натиск и скандал с журналисти пред и в сградата на бул. „Цар Борис III, синдиците на фалиралата банка склониха да дадат отсрочка до края на месеца, в която задълженията от ТВ7 да бъдат платени.