София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уайнстийн посегнал и на Ума Търман

Актрисата също е жертва на сексуален тормоз от продуцента

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Актрисата Ума Търман е поредната холивудска знаменитост, която обвини продуцента Харви Уайнстийн в сексуално посегателство, предаде Франс прес.  Пред  в. "Ню Йорк таймс" тя разказа на какво е била подложена. Случката е от 1994 година, когато излиза филмът "Криминале" на Тарантино.

След работна среща в Париж Уайнстийн поканил Търман в стаята си, а после в сауната на хотела. Тя се срещнала с продуцента и в Лондон, отново в хотелската му стая.

"Той ме блъсна и се опита да се хвърли върху мен и да се съблече. Направи куп неприятни неща", разказва тя в интервюто. Малко след това Ума Търман отишла в хотела на нападателя си, за да се срещне с него, и го предупредила: "Ако направиш на друг това, което направи с мен, ще съсипеш кариерата, репутацията си и ще изгубиш семейството си, гарантирам ти го".

Говорителка на бившия продуцент съобщава, че Уайнстийн признава, че е направил опит за близост с Търман, след като неправилно изтълкувал държанието й в Париж и незабавно се е извинил. Харви Уайнстийн не доумява, обаче, поради какви причини Ума Търман е чакала 25 години, за да огласи публично тези обвинения, се казва в комюнике на продуцента.

Уайнстийн е смаян и опечален от лъжливите обвинения от човек, с когото е работил тясно над две десетилетия, казва адвокатът на продуцента Бен Брафман.