Гледай
на живо

Убиецът на Пелов – Марио Панчев, почина

Лекарите в „Пирогов“ не успяха да спасят живота му

Раненият при стрелбата в Ботевград Марио Панчев почина. 30-годишният мъж бе приет в „Пирогов“ в тежко състояние с две огнестрелни рани.

Припомняме, че при престрелка между криминално проявения Панчев, с прякор Големия, и избягалия затворник Владимир Пелов, последния бе убит.

От „Пирогов“ съобщиха, че въпреки усилията на лекарите да спасят живота на ранения Марио Панчев, тази сутрин той е починал.

По информация на бТВ Пелов и Панчев са имали стара вражда заради неуредени винансови взаимоотношения. Според друга информация, починалият днес Панчев бил и ключов свидетел по делото срещу Пелов за убийство на двама души от Ботевград, за което последният е осъден. Така основният мотив за стрелбата може да е желание за отмъщение.

Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната.

Другият затворник - Радослав Колев все още е в неизвестност. Смята се, че първоначално двамата са се движили заедно, но в началото на този месец се разделят, като оттогава няма постъпили сигнали за Колев. Издирването му продължава.