София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Убиецът от Надежда не помни нищо

Оставиха го в ареста

5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Днес Викторио Александров се изправи пред Софийски градски съд. Убиецът от "Надежда" помоли съдът да го пусне под домашен арест, защото не чувал добре, имал отворена рана на главата и щял да бъде близо до своите родители – единствените хора, които в този момент могат да го подкрепят.


26-годишният мъж, който първо уби приятелката си, а след това и едногодишната им дъщеричка Никол, поясни, че не си обяснява това, което се е случило. Пред съдиите Виокторио заяви, че не е имал психически проблеми. Викторио разказа как са преминали последните дни от живота му.


26 и 27 октомври, Александров обясни, че е прекарал безпроблем времето с детето си. На 28-и октомври след скандал с бащата на Дарина за името на детето им той си тръгнал от апартамента им. Вечерта на 29-и октомври той отишъл до апартамента, за да върне кучето и. Майката на детето му му съобщила как той ще вижда 1-годишното момиченце само след сключено споразумение. Към момента на деянието си, той не е разбирал постъпките си. Само експертите могат да установят степента на афекта.


Много по късно си дал сметка, че може би е нападнал Дарина. Двамата с детето си играли в парка, седнали да обядват, а после прибрали към "Хаджи Димитър". Бащата видял патрулка пред блока си и изпаднал в паника.

По думите му той е написал писмо, на 25 октомври, до майка си и баща си, в което им съобщавал, че иска да бяга в Турция.

По време на обясненията си пред съда, той каза, че една от заплахите, които баща й отправял към него, била, че те имат достатъчно пари и не е необходимо той да им помага. Прокуратурата поиска задържане под стража. Следва експертиза, която може да даде становище защо определени моменти му се губят.