София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Убиха съпруга на мис България Наталия Гуркова

Диамантеният крал Джордже Михалевич е застрелян в ЮАР

6 годиниКрими 8 Боряна Райчева

Прочутият сръбски бизнесмен и предприемач Джордже Михалевич, който е съпруг на мис България – Наталия Гуркова е бил убит вчера в град Бедфордвю в ЮАР, близо до Йоханесбург. Покушението е станало на оживено кръстовище. По информация на очевидци и на местните власти, Джордже е прострелян фатално от двама неизвестни, профучали край автомобила му с мотор Кавадзаки.

Въпреки, че властите отказват да съобщят официално подробности за самоличността на жертвата, както и какви са възможните причини за стрелбата, в социалните мрежи се появи информация, че жертвата е Джордже Михалевич–съпруг на мис България Наталия Гуркова. Информацията за това, че разстреляният е именно Михалевич идва от пост в Туитър от местната разследваща журналистка Манди Уинър.

Капитан от местната полиция обяви пред телевизионен екип на TimesLIVE, че ще обявят името на убития, когато се свържат с роднините му и ги информират за инцидента. Капитанът разказа още, че се знае, че жертвата е бил на обяд в луксозен ресторант в Бедфордвю и е пътувал към дома си. Спрял е на светофар и двама заподозрени на мотоциклет са се приближили до него. Те са стреляли през прозореца на автомобила. От полицията все още не могат да кажат колко точно изстрели са били произведени, нито колко точно са уцелили шофьора. След стрелбата Джордже Михалевич продължил да кара колата си още 100 метра, излязъл и паднал на земята. От полицията уточняват, че въпреки съмненията, че причина за покушението може да е разчистване на сметки в подземния свят, то засега мотивите за него все още не са известни.

Сръбският предприемач е известен още като „Джордж Холивуд” и е собственик на компаниите Sandton Gold и Diamond Exchange и Salon Prive. Той от години живее в Йоханесбург, занимава се с бизнес с диаманти в Африка.