София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Убийците от Негован не изпитали вина, а притеснение за наказанието

6 дни са били нужни на полицията да установи вината им

4 годиниКрими 14 Боряна Райчева

Полицията тръгва от нулата, около 10 дни са били необходими, за да бъдат разкрити извършителите. Започвайки работа по това дръзко престъпление, обемът от работа, който извършиха колегите, беше огромен. Това заяви старши комисар Николай Хаджиев във връзка с разкритите извършители на убийството, станало популярно като "Случаят Негован". 

По думите на Хаджиев полицията е започнала буквално от нулата - след като са били открити части от човешки тела - около 70-годишни.

Заподозрените лица са били забелязани на няколко места. Беше направен изключително голям обем от анализи на финансови документи. Жертвите са имали апартамент на територията на столицата, който е бил продаден за немалка сума. След като лицата бяха заподозрени, 6 дни са наблюдавани, а поведението им по никакъв начин не подсказвало да са извършили деянието. Хора, работещи в сферата на стройтелството. 

Едното от лицата е започнало да споделя, а другото лице, след като се убедило, също започнало да разказва. Такова тежко, жестоко престъпление не сме виждали през последно време. Поведението им подсказваше притесненост от това, което ги очаква, а не от това, което са извършили. 

Взети са не повече от 4000-5000 лв.