София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

УБИЙСТВОТО НА ЕС. ЗАСЕГА САМО ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ

"ДОБРЕ ДОШЪЛ В ИСТИНСКИЯ СВЯТ!"

8 годиниПолитика 12 Боряна Райчева

Един от съоснователите и съсобственици на «частното ЦРУ» - Stratfor, Джордж Фридман (не Милтън Фридман), на висок глас, от високата си трибуна, каза това, което маса неправоверни и недемократични руски анализатори казваха, но българоезичните грантомотивирани демократични граждански съвести им се присмиваха, отричаха и подиграваха. В най-добрия случай ги пренебрегваха.

Казвах го нескромно, писмено и говоримо, но за сметка на това многократно и аз, за което също бях обявен за путлерист, ватенка, червен боклук и изобщо чалнат тип, на който не трябва да се има доверие. 
Казваше го и доцент Иво Христов, за което също имаше ехидни подобни коментари. 
Казваха го и още една шепа здравомислещи хора в България, списващи малки интернет-сайтове, или имащи епизодичен достъп до малки телевизии и по изключение до първите ТРИ. 
Казваха го и още няколко човека във фейсбук.
Но народът някак си чува бавно.

Сега обаче го казва Дж. Фридман, от голямото добрутру. Човек, известен с това, че не само ясно и точно описва ситуацията, но и я прогнозиира. При това, в техния случай съвпаденията с прогнозите са толкова много, че смело може да се говори за озвучено планиране.
Накратко, "Добро утро, ама царят е гол!"

Една голяма розова, красива, бурно рекламирана с години фалшива европейска мечта каза «шупур-р-р» надолу по канализацията на тоалетната.

Разбира се, Джордж Фридман лукави, представя убийството като самоубийство, породено от глупостта и безумието на евро-политици, като галантно пропуска, че всичките тези евро-политици са само кукли на много къси конци в ръцете на сънародниците му от САЩ. Но няма пълно щастие. Пълна честност, пък хич.

Ако някой си мисли, че руснаците са си измислили думите му от посочената препратка, за особено невярващите в руски източници има препратка и към германска такава. Със сигурност, ако се постараят, ще намерят и англоезична, стига да искат. На специализираните сайтове за аналитика има и препратка към оригиналния източник от Стратфор.

Намерете си я, Гугъла е за всички, не сте малки деца, томаневерници от грантомотивираните СМРАД*-ове.

Това, разбира се, не е първото му подобно честно до цинизъм откровено изказване. В Чикагския съвет през март 2015 той произнесе една знакова реч, част от която циркулира в ютуб, с превод-субтитри на български. За мнозинството от нашенците, свикнали с правоверните лъжи от големите СМРАД*, това беше откровение на границата на шока. Координатната система на кривите огледала около тях, рухна с оглушителен трясък. Система от представи за света, построена в течение на четвърт век с многомилионните усилия на Министерство на (обез)образованието, грантомотивирани и външноуправляеми СМРАД*, НПО/NGO/ГМО и прочее тинк-танк «мислители» се разсипа като пясъчна кула.

Нашенецът гледа, но не вижда. Слуша, но не чува. Показват му истинския свят зад счупените криви огледала, но той отказва да повярва, да разбере, и да възприеме озъбената муцуна на истинския свят. Иска си благоуханните подсладени розови лъжи. Иска си дрогата до оглупяване.

Няма смисъл вече даже и от тази дрога, драги българи! От голямото добрутру цинично и честно (поне далеч по-честно от техните местни слуги и лакействащи политически и СМРАД*-ливи мажоретки) ви го казват! Край на киното! Завесата падна!

Като казах «кино», пуснете си «Матрицата», първа част. Прегледайте момента, когато Морфей даде на Нео двете различни по цвят хапчета.
Ще ви го повторя на български: «Добре дошъл в истинския свят!»

 

_____

*СМРАД = средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. Отличителна черта - работят за външни сили, за наша сметка, но против интереса ни.

_____

Автор: Пламен Пасков

 

 

 

 

 

_____

Още от Пламен Пасков в Евроком