Гледай
на живо

Ученическата агресия в Пловдив провокирана от дъвка

Пострадалото момиче е намушкано в гърба заради шумно дъвчене на дъвка

Десетокласничката от пловдивското училище „Св. Климент Охридски“, която беше намушкана с остър предмет от своя съученичка, е получила раната си заради шумно дъвчене на дъвка, съобщава Дарик.

По думите на Здравко Димитров, директор на училището скандалът между двете момичета избухнал пет минути преди края на часа. Причината - пострадалата тинейджърка дъвчела шумно дъвка по време на учебния час.

Вследствие на спора едното момиче намушкало другато в гърба. Ножът десетокласничката била взела от ученическия стол, под предтекст, че ще го ползва, за да си обели ябълка.

Веднага след случилото се е подаден сигнал и в училищесто пристигат екипи на полиция и спешна помощ. Пострадалата е била откарана в болница за преглед и е оставена там за наблюдение. По думите на direktora раната на момичето е повърхностна.

Регионалното управление на образованието е било информирано с доклад. Информацията е стигнала и до Министерството на образованието.
 
По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.
 
Разследващи от Второ районно управление и инспектор от „Детска педагогическа стая“ работят по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се.