Гледай
на живо

Училище за родители - опознайте емоциите на децата си!

реплики като: "Ако не ме послушаш, ще те накажа" и "Как не те е срам?" увреждат трайно детската психика

И в този епизод на "Училище за родители" ще бъде интересно и полезно. 

  • В първата част на предаването ще Ви запознаем с метода - Ненасилствена комуникация, или как да общуваме с децата си без вербална агресия. От Зорница Трифонова, която води лекции за родители, но преди всичко е майка на три деца ще разберем какво представлява този подход и как да го прилагаме. Защо е важно за безпроблемното общуване с децата да познаваме както техните, така и нашите емоции. И как реплики като: "Ако не ме послушаш, ще те накажа" и  "Как не те е срам?" увреждат трайно детската психика.

 


 

  • Темата във втората част е козметиката за бебето! Как да изберем най-подходящите продукти за нежната бебешка кожа? Ще поговорим със специалист за това, има ли начин да избегнем сериозните кожни раздразнения, които водят до много плач и безсънни нощи. Ще разберем и как да предпазем детето си от алергии, обриви и атопичен дерматит, и защо е много важно да полагаме специални грижи за незрялата кожна бариера при бебетата.


 

И не забравяйте!

„Училище за родители“ е най-грижовното и емоционално предаване в телевизионния ефир, посветено на всички майки и техните безценни съкровища - децата!

Гледайте ни и във фейсбук!