A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'image' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 161

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'sef' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 166

Уди Алън иска 68 млн. долара обезщетение от "Амазон" | eurocom.bg
Гледай
на живо

Уди Алън иска 68 млн. долара обезщетение от "Амазон"

От компанията отказват да пуснат филма му

Уди Алън иска 68 млн. долара обезщетение от "Амазон" Американският режисьор Уди Алън съди "Амазон студиос" с твърдението, че заслужава да вземе поне 68 м... thumbnail text

Американският режисьор Уди Алън съди "Амазон студиос" с твърдението, че заслужава да вземе поне 68 млн. долара като обезщетение за отказа им да разпространяват филма му "Дъждовен ден в Ню Йорк" и решението им да отменят напълно договора им за създаването на четири филма и тяхното разпространение, съобщи "Ройтерс".

83-годишният носител на "Оскар" обвинява компанията "Амазон" за това, че през юни миналата година е прекратила договора им заради повторната поява на твърденията, че през 1992 г. е насилвал осиновената си дъщеря Дилън Фароу.

"Амазон" се опитаха да оправдаят действията си, позовавайки се на неоснователните твърдения на една 25-годишна личност, но тези обвинения вече бяха добре известни на "Амазон" (и на обществото), преди да бъде сключен договорът с Алън", се казва в жалбата, която допълва, че това не дава основание на компанията да прекрати договора си.
От "Амазон студиос" все още не са коментирали случая.

Алън отдавна отрича обвиненията на Дилън Фароу и майка й Миа Фароу, която се е снимала в десетки негови филми и дълги години бе негов партньор. Режисьорът досега не е бил обвиняван официално в съда.
Делото му срещу компания е било заведено в Манхатън и идва, след като през последните две десетилетия филмите му не успяват да постигнат значителни печалби, отбелязва агенцията.

Алън има спечелени четири награди "Оскар", сред които за най-добър режисьор за "Ани Хол" от 1977 г., взел и отличието за най-добър филм. Редица актриси също са били награждавани от академията за ролите си в неговите филми през годините.

Някои актьори и актриси обаче споделиха, че съжаляват за участието си в проектите на Алън, след като обвиненията на Дилън Фароу наново предизвикаха вниманието на обществеността доста преди зората на #MeToo движението, започнало в края на 2017 г.

През юни миналата година компанията е съобщила в мейл, че не може да продължи бизнес отношенията си с Алън. Шест дни след това друг адвокат на "Амазон" пише отново в мейл, че подновените обвинения срещу режисьора, неговите собствени противоречиви коментари и нарастващият отказ на някои от топ актьорите да работят или да бъдат асоциирани с него са подкрепили това решение на компанията.

Според адвокатите на Алън обаче нито едно от изброените твърдения не оправдава отмяната на договора, като и двата мейла са били прикрепени към жалбата.