Гледай
на живо

Удължаването на срока за Брекзит изисква промяна в политика

Мей не иска удължаване на срока за излизане на Великобритания от ЕС

Удължаването на срока за Брекзит изисква промяна в политика Удължаването на срока за Брекзит, което трябва да предотврати напускането на Великобритания, преди с... thumbnail text

Удължаването на срока за Брекзит, което трябва да предотврати напускането на Великобритания, преди сключването на споразумението с ЕС, ще изисква голяма промяна в политиката на страната. За постигането на тази цел е необходим втори референдум или провеждане на избори. Британските политици отправиха призив към премиера Тереза Мей да иска удължаване на срока на членство до 29 март 2019 година. Удължаването е наложително, ако има изгледи да не бъде сключено споразумението.

Удължаването на срока може да бъде позволено, само ако всичките 27 страни членки на ЕС гласуват положително. Британският премиер заяви, че няма намерение да иска удължаване на срока.

Европейските дипломати смятат, че не виждат смисъл от удължаването на срока за излизане на Великобритания от ЕС, освен ако има промяна в британската столица, която да дава истински надежди за добър завършек.