Гледай
на живо

Ураганът „Майкъл“ взе две жертви във Флорида

Бурята вилня в американския щат и остави хиляди без ток

Ураганът „Майкъл“ взе две жертви във Флорида Ураганът "Майкъл", който се превърна в най-интензивния ураган, преминавала през Флорида за последния... thumbnail text

Ураганът "Майкъл", който се превърна в най-интензивния ураган, преминавала през Флорида за последния четвърт век, удари  в сряда следобед  Мексико бийч. Бурята взе най-малко две жертви. Един човек е загинал след удар от падащо дърво, съобщи Вашингтон пост.

Националният център за урагани (NHC) описва Майкъл като " потенциално катастрофален ".  По бреговата линия на Флорида бяха разпръснати отломки от покриви и тенти, откъснати от сгради, части от къщи, разпръснати дървета и счупени електропроводи. Ураганът остави без ток над 400 хиляди домакинства във Флорида, Джорджия и Алабама, предизвика тежки наводнения.  

Мощната буря, от четвърта категория, връхлетя бреговете на Флорида с сила на вятъра от 250 км/час. Въпреки че ураганът вече отслабна и се превърна в тропическа буря, метеоролозите предупреждават, че бурят далеч не е свършила. Бурята се отправя към Каролина. Очаква се да премине с проливен дъжд и силни ветрове през югоизточния бряг в четвъртък.

Майкъл ще отслабва постоянно, когато пресича югоизточната част на САЩ, но се очаква да се засили отново, когато се отклони от източното крайбрежие в петък.