София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Условна присъда за саудитска принцеса

Дъщерята на крал Салман се призна за виновна

4 годиниКрими 8 Боряна Райчева

Саудитската принцеса Хаса бин Салман, дъщеря на крал Салман с условна присъда във Франция. Тя се призна за виновна в съучастие в насилие със заплаха с огнестрелно оръжие и отвличане. Френският съд постави наказание от 10 месеца условна присъда и глоба от 10 000 евро.

Принцесата наредила на телохранител да пребие водопроводчик, работещ в апартамента й в Париж, след като през септември 2016 г. той е видян да прави снимки вътре в дома й.

Работникът направил снимка на тоалетната, на която се виждало отражението на Хаса в огледалото. Тя се ядосала и накарала охранителя си да завърже водопроводчика. След това заповядала да целуне краката й.

Адвокатите на принцесата заявиха, че планират да обжалват, като заявиха, че случаят се основава на неоснователни твърдения, тъй като водопроводчикът представил сметка за 21 000 евро за работата само дни след това.