София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Утре - стачка на пилотите от "Райънеър"

Стотици отменени полети в Европа, 4 от и до София

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" обяви, че отменя за 10 август, петък, 146 полета из цяла Европа. За утре са планирани протестните действия на служителите на компанията. Пилотите от Ирландия, Швеция, Белгия, Германия и Холандия ще започнат стачката си в 01.01 часа по Гринуич.

Стачката е за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Пилотите на компанията, базирани в Холандия, се включват в стачната вълна още днес, поради това се очаква обявяването на множество отменени полети. Очаква се над 25 хил. пътници да останат блокирани по летищата и с провалени планове. От "Райънеър" обещават безплатно презаверяване на билетите на засегнатите.

Ситуацията ще засегне и България. Четири полета от и до София на ирландската авиокомпания също са отменени за утре. На летище София няма да се осъществят два полета от и до Германия, както и от и до Брюксел.