Гледай
на живо

Утре - стачка на пилотите от "Райънеър"

Стотици отменени полети в Европа, 4 от и до София

Утре - стачка на пилотите от "Райънеър" Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" обяви, че отменя за 10 август, петък, 146 полета из цяла Евро... thumbnail text

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" обяви, че отменя за 10 август, петък, 146 полета из цяла Европа. За утре са планирани протестните действия на служителите на компанията. Пилотите от Ирландия, Швеция, Белгия, Германия и Холандия ще започнат стачката си в 01.01 часа по Гринуич.

Стачката е за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Пилотите на компанията, базирани в Холандия, се включват в стачната вълна още днес, поради това се очаква обявяването на множество отменени полети. Очаква се над 25 хил. пътници да останат блокирани по летищата и с провалени планове. От "Райънеър" обещават безплатно презаверяване на билетите на засегнатите.

Ситуацията ще засегне и България. Четири полета от и до София на ирландската авиокомпания също са отменени за утре. На летище София няма да се осъществят два полета от и до Германия, както и от и до Брюксел.