София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уволняват началник на РПУ в София заради буйстване в заведение

Той е направил опит да избяга с личния си автомобил

пропускане
5 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Началникът на Шесто РПУ Петър Василев тази нощ се е напил и буйствал в заведение за бързо хранене в столицата. Охраната на обекта е подала сигнал до органите на реда. Когато полицаите отишли е станало словесно спречкване, разказват очевидци.

Петър Василев е направил опит да избяга с личния си автомобил, но полицията успява да го залови на бул. България. След това той отказва да му бъде направена проба за употреба на алкохол.

Има данни, че се е опитал да злоупотреби със служебното си положение, поради което ще бъде освободен дисциплинарно.
Василев бил в заведението заедно със свой приятел. Около 3:30 през нощта бил получен сигнал, че буйстват и блъскат маси. Издадена му е бележка за медицинско изследване, но шефът на 6-то РУ не се явил на него. Затова книжката му е отнета за 2 години, а колата е служебно дерегистрирана за 1 година. По време на разговорите с Василев, след като бил спрян, станало дума, че е началник на Районно управление, но полицаят не е парадирал с това, обясни шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че е работил преди с Василев и го определи като добър полицай. Въпреки това той заяви, че не толерира такова отношение независимо от кого и на каква длъжност.