Гледай
на живо

Уволниха Петър Харалампиев от ДАБЧ

Решението за отстраняването му от ДАБЧ е на премиера Борисов

Уволниха Петър Харалампиев от ДАБЧ С решение на правителството Петър Харалампиев е освободен като председател на Държавната агенция за ... thumbnail text

С решение на правителството Петър Харалампиев е освободен като председател на Държавната агенция за българите в чужбина. Длъжността временно ще бъде изпълнявана от заместник-председателя на Агенцията Димитър Владимиров до определянето на нов титуляр.

Правителственото решение, предложено от министър-председателя Бойко Борисов, е прието неприсъствено вчера, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Припомняме, че Харалампиев бе арестуван при спецакция на 29 октомври срещу организирана престъпна група за подкупи и престъпления по служба в ДАБЧ. Той е сочен като лидер на група.

Петър Харалампиев в момента се намира в ареста заедно с двама свои вече бивши подчинени в Агенцията. Те са обвинени за това, че срещу суми между 5000 и 8000 евро издавали удостоверения за български произход на чужди граждани, на базата, на което те могли да кандидатстват и да получа българско гражданство.