Гледай
на живо

В „Чистота“ с по-големи коледни бонуси от полицаите

Синдикатите на МВР недоволни от властта

В „Чистота“ с по-големи коледни бонуси от полицаите Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи /СФСМВР/ изрази огромното си... thumbnail text

Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи /СФСМВР/ изрази огромното си възмущение от сумата, която ще получат полицаите за коледни бонуси.

Вчера министърът на вътрешните работи съобщи, че за Коледа служителите в системата на МВР ще получат по 100 лева допълнително – за повече пари нямало.

Днес обаче, синдикатите разпространиха информация в социалната мрежа, че полицаите ще получат по-малко пари от работниците по чистотата в София.

Според информация на СФСМВР, коледните премии на служителите и работниците в „Чистота“ ще бъдат между 100 – 130 лв. Те цитират директора на предприятието Иван Стоянов.

“Коледният ни бонус от 100 лева е и оценка за свършената ни работа през годината. Това е много, много ниска оценка”, това каза пред Bulgaria ON AIR Илия Кузманов, зам.-председател на синдиката на МВР. Според сметка на полицаите, техните бонуси трябва да възлизат на сумата от 385 лева.

Кузманов припомни, че премиерът Борисов е обещал на служителите от МВР 100 милиона допълнително, но 16 от тях липсват.

Полицаите са решили да съберат тези пари и да ги дарят за благотворителна кауза.