София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В главната роля – Дмитрий Нагиев: Нов пълнометражен филм по сериала „Кухня“

През 2016 година Нагиев беше обявен за най-скъпоплатения руски актьор

7 годиниКултура 9 Боряна Райчева

На руския кино пазар излиза пълнометражният филм "Кухня. Последната битка“. Вероятно последната част от филмовия проект, стартитал като сериал през 2012 година. Звездата на руското кино Дмитрий Нагиев ще си каже „сбогом“ със своя персонаж със същото име Дмитрий Нагиев във вкусната комедия за семейните ценности.
Сто и двадесет серии, два игрални филма и няколко адаптации в цяла Европа, от Грузия до Португалия. Това е резултат от пет години работа по осъществяването на медийния проект, наречен "Кухня".
Кухненски интриги и страсти, кипящи в същото време с тигани върху печката - това е рецептата за качественото телевизионно блюдо, коментират продуцентите.
През ноември 2016 година стартира продължение на култовия сериал, но с ново заглавие „Хотел Елеон“ и без участието на двете водещи фигури досега – Дмитрий Нагиев и актьора, въплътил се в ролята на главния готвач в „Кухня“ Дмитрий Назаров.
„Кухня. Последната битка“ е вероято последната възможност зрителите да видят на едно място отново любимите си лица.
На премиерата на филма Дмитрий Нагиев коментира пред журналисти, че със сигурност това не е краят.
Не мисля, че ще има нов, седми сезон на шоуто, но съм сигурен, че когато алчните продуценти се насладят на баснословните печалби от „Кухня. Последната битка“, отново ще решат да ни хвърлят в ада. Евтин, но с ентусиазъм, коментира Нагиев в типичния му саркастичен тон.
През 2016 година Дмитрий Нагиев беше обявен за най-скъпоплатения руски актьор, според класация на Forbes.
Ако се разровя в историята на „Кухня“, бях благодарен, че персонажът ми също се казваше Дмитрий Нагиев. Това ми помогна да се справя с това, което се крие дълбоко в мен, да видя това, което съм всъщност. Обичам да се вглеждам в себе си, правилно ли живея вътре в душата си, едно хипертрофирано проследяване на отрицателните ми качества, коментира Нагиев в интервю пред журналисти.