София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"В главната роля. Путин в съвременната култура" излиза на 7 октомври

На 7 октомври Путин навършва 64

8 годиниКултура 2 Боряна Райчева

Книгата "В главната роля. Путин в съвременната култура" ще бъде пуснатa в продажба на 7 октомври - в деня на рождения ден на руския президент. Тя разказва за влиянието на Владимир Путин в работата на творци по целия свят, информира главният редактор на портала "Госиндекс" Виктор Леванов.
Ние решихме да се съберем всички упоменавания на Путин в масовото изкуство. Образът му отдавна се превърна в марка. Това явление е преминало скалата на индивида и на страната ни, обясни той.
Леванов отбеляза, че това е първото по рода си проучване на президента. Според него книгата е създадена с изследователски цели, а не за търговски.
Съставители на публикациите са автори от "Госиндекс". Книгата обхваща различни области от популярната култура, например, списания, обложки и заглавия, графити по улицата, реклама, сувенири и др.
На 7 октомври Путин навършва 64. Говорителят на държавния глава Дмитрий Песков, заяви, че той ще отпразнува рождения си ден с приятели и семейството си.