София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

В имението на Епщайн откриха портрет на Бил Клинтън в рокля на Хилари

На 10 август Епщайн се самоуби

4 годиниЛюбопитно 42 Боряна Райчева

В имението на американския финансист Джефри Епщайн, който се самоуби в затвор в Ню Йорк, откриха портрет на бившия президент на САЩ Бил Клинтън в синя рокля и червени обувки на висок ток, пише вестник Daily Mail.

На снимката Клинтън се е настанил в кресло в Овалния кабинет. Той се усмихва и насочва пръст към зрителя. Отбелязва се, че синята рокля е подобна на тази, носена от съпругата му Хилари Клинтън през 2009 година. Освен това прилича на дрехите, които носи Моника Люински, замесена в секс скандал с бившия президент.

Платното е рисувано от художника Петрина Раян-Клайд. Не е известно дали оригиналната картина виси в имението на Епщайн или е копие.

На 10 август стана известно, че Епщайн се самоуби в поправителен център в Ню Йорк. Разследване на смъртта на милиардера беше предприето от ФБР.

Епщайн беше задържан през юни на летището в Ню Джърси, веднага след завръщането си от Париж в частен самолет. Той беше обвинен в трафик с цел сексуална експлоатация, както и в сексуален контакт с непълнолетни момичета. Според прокуратурата от 2002 до 2005 г. той използвал услугите на малолетни проститутки и плащал на част от тях, за да привлече други момичета към проституция.

На 13 юли бе съобщено, че Епщайн е обвинен в поредния опит за подкуп на хора, които могат да действат като свидетели по дело, свързано с организиране на детска проституция.