София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В Китай оперираха мъж за хемороиди по погрешка, докато чака жена си да роди

Хирургът кратко заповядал "Направете това, което ви казвам“

8 годиниЛюбопитно 2 Боряна Райчева

Китайски лекари са объркали за пациент човек, който очаквал съпругата си да роди, и са му направили операция за премахване на хемороиди, информира агенция China News.
Инцидентът е станал в една от болниците в град Шенян, провинция Ляонин. Според 29-годишния младеж, той чакал около 40 минути зад вратите на операционната, където съпругата му раждала с цезарово сечение, когато лекар от съседната операционна го извикал. Според жертвата лекарят му наредил да се съблече и да си легне.
На въпроса на младия мъж "защо" хирургът кратко заповядал "Направете това, което ви казвам“. От страх да не бъде осмиван заради допълнителните му въпроси мъжът се подчинил на указанията на медика и легнал на леглото. По време на операцията той чул виковете на новороденото си дете, идващи от близката операционна зала.
След операцията "пациентът“ поискал обяснение от лекарите.
От администрацията на болницата са признали, че човекът е бил опериран по погрешка и са обещали да платят обезщетение от 5000 юана ($ 750), като са подчертали, че той действително е имал хемороиди.
Адвокатът на болницата, от своя страна, е заявил, че част от отговорността е и на жертвата, тъй като той е възрастен и може да поеме отговорност за своите действия.
Човекът все още се нуждае от почивка поради неочакваната операция, но е щастлив, че жена му и детето му са здрави и животът им не е застрашен. Бащата само изразил съжаление, че не е в състояние да се грижи за тях, информират още от китайската агенция.