София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В Кърджали посрещнаха Борисов с думите: Добър ден, другарю началник!

А в Крумовград го сравниха с Хаджи Димитър

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

С думите "добър ден, другарю началник" посрещнаха премиера Бойко Борисов в Кърджали.

Той се появи на обновения стадион на ФК "Арда"-Кърджали, за да провери съоръжението. Заедно с него бяха и министрите на финансите Владислав Горанов и на спорта Красен Кралев. По-късно премиерът участва в откриването на златната мина "Ада тепе" край Крумовград.

На входа на стадиона го чакаха група привърженици на отбора, които го посрещнаха с аплодисменти.

"Добър ден, другарю началник", посрещнаха го привържениците на клуба.

Министър-председателят се срещна с ръководството на професионален футболен клуб (ПФК) „Арда“ и с проектанти, изготвили проект за допълнително модернизиране на стадиона „Арена Арда“ в Кърджали. Модернизирането се налага, за да може футболният клуб да провежда домакинските си мачове на собствен терен в Кърджали.

„Помогнали сме на всички – или с тревно покритие, или с осветление. Надявам се следващата сряда да ми дадат точна сметка, за да помогнем и на „Арда“ да играят домакинските си мачове тук“, заяви Бойко Борисов.

А на откриването на новия рудник "Ада тепе".

На събитието освен премиерът и финансовият министър Владислав Горанов, бе и председателят на НС Цвета Караянчева и кметът на Крумовград Себихан Мехмед. Всички те бяха посрещнати с гайди в "Ада тепе".

Преди самото откриване Мехмед покани Борисов и другите на обща снимка и обясни, че премиерът е като Хаджи Димитър.