София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В Пакистан бяха арестувани над 5000 души във връзка с терористичния атентат от неделя

Броят на жертвите се увеличава

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Министърът на Пакистан - Рана Санаула, заяви пред медиите, че над 5000 души са били арестувани във връзка с терористичния атентат от неделя.
По негови думи задържаните са били претърсени и разпитани, като по-голямата част от тях са вече освободени. В ареста в момента има 216 души, които ще бъдат допълнително разследвани.
Припомняме, че в неделя терорист самоубиец атакува детската част на парка "Гулшан и Икбал" в Лахор (столицата на пакистанската провинция Пенджаб). Той се взриви сред хората, с цел да причини възможно най-много жертви. Според експерти мощността на взривното устройство е била между 8 и 10 кг тротилов еквивалент като бомбата е била заредена и с метални топчета, за да порази повече хора.
Отговорността за терористичния акт беше поета от свързаната с талибаните групировка „Джамаат ул-Ахрар“. В изпратеното съобщение ясно се заявява, че целта на случилото се са били именно християните, които празнуват Великден.