София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В "Пирогов" даряват кръв за пострадалата лекарка

Лекарите събират средства за лечението й

6 годиниЗдраве 2 Боряна Райчева

В болница „Пирогов“ е организирана кръводарителска акция в помощ на 35-годишна лекарка, която се бори за живота си. Лекари от няколко болници в София помагат на своята колежка, която е в тежко състояние след като падна от 7 етаж. Д-р Ирена Иванова е лекар от Александровска болница, а сега е настанена за лечение в „Пирогов“.

Гражданите, които искат да помогнат, могат да дарят кръв  от 17 до 19 часа в "Пирогов", съобщи Нова телевизия. Изискването е да са здрави, да не са взимали лекарства през деня, както и да не са дарявали кръв през последните 3 месеца.

Освен кръводарителски акции, медиците събират средства за скъпоструващото й лечение, тъй като консумативите не се поемат от здравната каса.

„НЗОК не поема скъпоструващите консумативи. Ние ще договорим преференциални цени, но все пак и те имат цена”, обясняват лекарите.

Столичната колегия на Лекарския съюз също ще подкрепи д-р Иванова. От специално учредения си фонд организацията ще дари 5000 лева за терапията й. В случай на нужда, колегията е готова да отдели още средства за възстановяването на младата лекарка.

Ако искате да помогнете, може да го направите като дарите средства по сметката на Фондация „Направи добро – Александровска“ в Сосиете Женерал Експрес Банк, BG18TTBB94001527624447, за д-р Ирена Иванова.