София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

В Силистра от добра идея се стигна до трагичен резултат

Това заяви при изслушване във вътрешната комисия Младен Маринов

5 годиниОбщество 13 Боряна Райчева

"В Силистра от една добра идея се стигана до трагичен резултат.", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушването си в ресорната комисия в Народното събрание. 
 
Маринов обясни, че по случая е разпоредена проверка, като директорът на полицията в града е временно отстранен, докато тече разследването. Имало и  подозрения, че може да става дума за дефектна граната в случая, но това предстояло да се изясни.
 
Вътрешният министър допълни още, че по негова заповед са забранени всякакви демонстрации с пиротехнически средства, за да те се стига отново до подобни инциденти.
 
Колкото до бедствията в страна от последните дни, министърът обясни, че прелелият микроязовир в село Тутраканци в Провадия е компрометиран и вероятно ще бъде премахнат.
 
Младен Маринов коментира и данните за престъпления по време на европейския вот, свързани с политическите права на гражданите и най-вече тези  с купуването и продаването на гласове. Той беше категоричен, че не е имало сериозни проблеми в тази посока, като увери, че всички получени сигнали са били своевременно проверени.
 
На критиката от страна на БСП, че във вътрешното министерство отлично знаели къде се продават и купуват гласове, но  не правели нищо, Маринов отрече и обясни, че се работело сериозно по всяка подадена информация към тях.
 
По време на изслушването се предложи и идеята да бъде създадена отделна полиция, която да се занимава специално с купуването и продаването на гласове. Това предложение не беше коментирано от министъра.