Гледай
на живо

В София-област няма взети мерки за сигурност

Ген. Василев посочи, че е необходимо върховенство на закона

В интернет бе излъчено видео с кадри на полицейски произвол в РПУ Ихтиман. В клипа се вижда как полицейски служители се гаврят със задържания Манол Димитров. Инцидентът е станал преди около година, но клипчето е излъчено сега.

Ситуацията има комичен характер, така коментира пред бТВ случая с Манол бившият шеф на полицията ген. Васил Василев. Той бе категоричен, че би наказал замесените, но не би ги уволнил, "защото това ще е победа на тези, които са срещу закона".

Държавата не взема никакви мерки за сигурността на София-област, каза ген. Василев.

Генералът разказа, че преди една година е имало подобен случай, при който роми са счупили коли на МВР. „В коя държава полицията е подложена на такива издевателства? Над двадесет години създаваме една прослойка хора, които директно газят закона - не плащат данъци, не плащат ток, женят се на 10-12 години, имат собствено правосъдие (мешере), строят незаконни сгради", подчерта ген. Васил Василев.

По думите му, генерално решение на проблема е върховенството на закона. „Няма ли върховенство на закона, нищо няма да постигнем“, посочи бившият полицейски шеф.