София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В.ТАНОВ: НЯМА ТРАНСФЕРИ НА ПАРИ ОТ МИТНИЦАТА КЪМ ПАРТИИ

ЗАРАБОТВА СИСТЕМА, КОЯТО ЩЕ НАМАЛИ КОРУПЦИЯТА ПО ПУНКТОВЕТЕ

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

За първи път от двадесет години насам сега в агенция "Митници" няма отчитане на пари от пунктовете към централното ръководство и политическите партии. Това заяви днес пред Би Ти Ви директорът на структурата Ваньо Танов.

Той посочи, че след няколко месеца ще заработи система, която ще намали корупционните практики по пунктовете. Картината от всички рентгени по границите ще излиза на едно място, като контролиращите оператори няма да имат достъп до фирмите. Според него вече са единици и корумпираните служители по пунктовете.
Танов заяви, че купуване на постове на митницата няма. Той е убеден, че никой началник на пункт не участва в схеми като на митница Капитан Андреево.
Ваньо Танов подчерта, че няма да си подаде оставката, въпреки протестите срещу закриването на Териториалното митническо управление в Свиленград. Намаляването на администрацията, за сметка на оперативния състав ще е посоката, в която ще върви агенцията. Това е причината за закриването на управлението в Свиленград, добави Танов. На негово място ще бъде открито митническо бюро със състав от 60 души.