Гледай
на живо

В тоалетните на британския парламент откриха следи от кокаин

В 4 от 9-те тоалетни

В тоалетните на британския парламент откриха следи от кокаин Следи от кокаин бяха открити в тоалетните на сградата на британския парламент. Разследване чрез тест... thumbnail text

Следи от кокаин бяха открити в тоалетните на сградата на британския парламент. Разследване чрез тест за наркотици, беше проведено от журналисти от британския клон на списанието VICE.

С помощта на специални кърпи, които променят цвета си, когато кокаинът влезе в контакт, служителите на VICE откриха кокаин в четири от деветте изследвани тоалетни, включително тези, разположени срещу депутатските офиси.

Повечето от следите от наркотиците са открити в тоалетната, разположена срещу бара, до която имат достъп само високопоставени служители, журналисти от парламентарния фонд, самите депутати и гости на парламентарни събития.

Журналистите проведоха този експеримент, след като няколко британски политици признаха, че използват забранени психоактивни вещества. Основният кандидат за поста министър-председател Борис Джонсън каза, че веднъж е използвал кокаин, когато е бил на 19 години. Друг кандидат за поста на ръководител на британското правителство, Майкъл Гоув, призна по-рано за същата „младежка грешка”.