София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В убийството на руския посланик има замесена жена?

Разпитана е приятелката на убиеца Мевлют Алтънташ

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Следователи в Москва са разпитали приятелката на убиеца на руския посланик в Турция Андрей Карлов, съобщава вестник „Хюриет“.

По данни на източник от правоохранителните органи следствието е намерило връзка между Мевлют Алтънташ с руска гражданка, живееща към момента в Москва. Известно време жената прекарала в Анкара. Тя имала роман с престъпника. След покушението срещу Карлов, тя напуснала Турция.

Изданието съобщава, че руските следствени служби са открили жената и я призовали за разпит, на който тя потвърдила, че известно време е поддържала отношения с Алтънташ.

Посланикът Андрей Карлов беше застрелян на 19-и декември по време на откриване на фотоизложба в Анкара. Нападението беше извършено от охранителят Мевлют Алтънташ, който бил част от местните сили за сигурност. Разследващите органи заведоха дело за престъпление за международен тероризъм. Убийството се разследва от група руски и турски специалисти.