София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Вадят „Арсенал“ и „Манчестър сити“ от Купата на Лигата

Двата клуба са нарушили правилата заради повече смени

6 годиниСпортни 6 Боряна Райчева

Арсенал“ и „Манчестър Сити“ може да получат служебни загуби в последните си мачове от турнира за Купата на Лигата. Двата тима победиха, съответно „Норич“ и „Уулвърхямптън“, но са нарушили правилата на турнира, които имат известна разлика с останалите състезания.

Арсенал“ победи „Норич“ с 2:1 след продължения, а „Манчестър сити“ с 4:1 „Уулврхямптън“ след дузпи. И двата отбора са направили по 2 смени в редовното и по 2 в допълнителното време. Проблемът е, че четвъртите смени са разрешени само ако в редовното време са извършени три смени.

Ръководството на „Норич“ веднага се обърна към ръководството на Лигата за разяснение на правилото. Малко по-късно същото направи и тимът на „Уулвърхямптън“. Ако Лигата прецени, че има нарушение на правилата, „Арсенал“ и „Манчестър сити“ ще получат служебни загуби и ще отпаднат от турнира.