Гледай
на живо

Ваклин даде показания по делото срещу Иванчева

Бизнесменът си чака от МВР парите, дадени за подкупа

Ваклин даде показания по делото срещу Иванчева Спецсъдът даде ход на делото по същество срещу бившия кмет на кв. "Младост" Десислава Иванчева, заме... thumbnail text

Спецсъдът даде ход на делото по същество срещу бившия кмет на кв. "Младост" Десислава Иванчева, заместника й Биляна Димитрова и бившия зам.-кмет Петко Дюлгеров. Тримата са подсъдими за искане и получаване на подкуп в особено големи размери. Те бяха задържани през април, с белязани пари у тях, като прокуратурата твърди, че парите били, за да се придвижи разрешително за строеж в "Младост".  В колата на Иванчева бе открита сумата от 70 000 евро, които били част от крупната сума от 500 000 евро, поискана от Иванчева от строителния предприемач Александър Ваклин.

Преди началото на съдебното заседание строителният предприемач Александър Ваклин отрече част от твърденията на Десислава Иванчева и заяви категорично, че не познава Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Бизнесменът се оплака, че все още не е получил парите, които е дал за осъществяването на акцията. Белязаните банкноти още били в разследващите.

Той коментира и въпроса дали давайки показания по това дело може да се пребори с корупцията.

Пред съда показания дават различни свидетели. Първа бе Галя Димитрова, подчинена на Ваклин. Тя обясни как се е движила преписката на бизнесмена по отношение на строежа.