София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ваклин неубедителен: Иванчева е искала парите

Предприемачът разчита на прокуратурата да докаже за подкупа

6 годиниПравосъдие 4 Боряна Райчева

Строителният предприемач Александър Ваклин никога не е говорил лично с кметицата Десислава Иванчева за пари. Подкупът бил искан от посредника Петко Дюгеров. Ваклин обаче не може да докаже нищо от това, а разчита на прокуратурата да успее да убедии съдиите в истинността на думите му.

„От прокуратурата ще успеят да докажат, че госпожа Иванчева е поискала сумата. От разговорите с всички на мен ми стана ясно, че става дума за пари. Надявам се в самото дело всичко да бъде изнесено“ , каза за предаването „ЕвроДикоф“ на телевизия Евроком Александър Ваклин.

Дюлгеров изнесъл пред него условията на Иванчева, а те били 20 евро на квадратен метър. „Иванчева беше обяснила, че не е доволна от нашата фирма, тъй като не сме дали, а за да получим трябва да дадем. Тя беше пресметнала каква печалба имаме от всеки обект“ , обясни предприемачът.

Той изрази надежда, че прокуратурата има достатъчно доказателства, че искането за подкуп е директно от Иванчева.

Запитан защо е дал парите на Дюлгеров и имал ли е гаранция давайки тази сума, Ваклин каза, че не е имал гаранция, но не е имал и избор. Той категорично отрече да е дал парите, за да  бъде „изработена“ Иванчева.

Строителният предприемач отказа да отговори на въпроса дали е приел предложението на Десислава Иванчева да направи детска площадка в район „Младост“. Ваклин уклончиво обясни, че се е съгласил единствено да се свържат с него и да коментират тази опция.