София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Валери Симеонов изгони Мая Манолова от Министерския съвет

Симеонов: "И премиерът да се появи неканен, и него ще накарам да напусне"

6 годиниПолитика 13 Боряна Райчева

Вицепремиерът Валери Симеонов и омбудсманът Мая Манолова влязоха в остра конфронтация в Министерския съвет по време на заседанието на тристранния съвет. Симеонов потърси сметка на Манолова какво прави на съвета, а след това поиска мнението на социалните партньори дали тя да остане.

Бизнесът се съгласи да допусне Манолова до срещата при условие, че някой признае омбудсманът за член на своята делегация. Синдикатите обаче бяха категорично против тя да остане на тристранката. Въпреки решението, Манолова настоя, че има право да остане по закона на омбудсмана.

Вицепремиерът обаче не се поколеба и изгони от заседанието Манолова, като посочи, че е трябвало по-рано да се поиска разрешение за присъствие на срещата. Симеонов заяви, че дори премиерът и главният прокурор да се появят неканени, и тях ще накара да напуснат.

Припомняме ви, че на заседанието трябваше да се обсъдян промени в телковете и пенсионирането на миньорите.